Ruszyły prace nad nowym raportem, który oddamy w Państwa ręce jesienią tego roku. Publikacja powstaje w oparciu o pogłębioną analizę wyników badania ilościowego, zrealizowanego metodą wywiadów osobistych CAPI w październiku – grudniu 2018, na reprezentatywnej próbie 1000 osób zatrudnionych w firmach liczących powyżej 50 pracowników. Tymczasem zapraszamy do lektury naszej ostatniej publikacji “Co firmy powinny wiedzieć, by skutecznie promować zdrowe odżywianie i aktywność fizyczną pracowników?”.
Badanie oraz raport z jego wyników zostały wykonane w ramach projektu “Rozwój kompetencji osób uczestniczących w zadaniach na rzecz ograniczenia występowania nawagi i otyłości przez: działania edukacyjne dla pracodawców, kadry zakładów pracy, organizacji pracowniczych, specjalistów służby medycyny pracy w zakresie przygotowania i animacji programów aktywności fizycznej i zdrowego odżywiania w zakładach pracy”, finansowanego ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016 – 2020.
Zadanie finansowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016 – 2020.