Ruszyła II edycja ogólnopolskiego badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków” pod patronatem IMP

Ruszyła II edycja ogólnopolskiego badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków”, prowadzonego przez firmę Dailyfruits S.C. pod patronatem merytorycznym Instytutu Medycyny Pracy im. prof. J. Nofera w Łodzi.

Celem badania jest poznanie aktualnych przekonań, postaw i zachowań pracowników, które dotyczą jedzenia – zarówno w sytuacji pracy, jak w innych kontekstach życia codziennego. Eksplorowane są m.in. kryteria, którymi kierują się pracownicy w swoich wyborach żywieniowych, ich stosunek do tematu zdrowego jedzenia, praktyki dotyczące jedzenia w pracy, wsparcie otrzymywane od pracodawcy w kwestiach związanych z jedzeniem, podejmowane zmiany sposobu jedzenia oraz ich powody i efekty. Badana jest także częstotliwość konsumpcji wybranych produktów spożywczych oraz wzory jedzenia podczas pracy zdalnej i stacjonarnej.

Badanie prowadzone jest za pomocą ankiety zawierającej 25 pytań, zbieranej na dwa sposoby. Pierwszy to forma tradycyjna, papierowa – realizowana w celowo dobranych zakładach pracy i grupach pracowników. Druga to ankieta online –  skierowana do ogółu osób zatrudnionych w zakładach pracy w Polsce (różnej branży, wielkości, formy własności) na różnych stanowiskach.  Ankietę można wypełnić po wejściu na stronę https://dailyfruits.pl/zywieniowe-nawyki/

Badanie ma charakter całkowicie dobrowolny i anonimowy. Uzyskane informacje zostaną wykorzystane dla celów naukowych oraz dla opracowania zbiorczego raportu, który będzie dostępny w mediach.

Zapraszamy wszystkich pracowników i menedżerów do udziału w tym badaniu. Prosimy też o pomoc w udostępnieniu tej informacji swoim współpracownikom.

 

, Ruszyła II edycja ogólnopolskiego badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków” pod patronatem IMP

Skip to content