Strony
- Deklaracja dostępności
- Intro
- Krajowe Centrum
- Mapa strony
- Polityka cookies
- Ruch w interesie zdrowia
- Sport i odżywianie w pracy
Wpisy po kategorii
- Kategoria:Aktualności
- Kwestionariusz do Ewaluacji Jakości Wdrożenia Programu Promocji Zdrowia w Organizacji
- Kto bierze odpowiedzialność za zarządzanie zdrowiem personelu? Pierwsze wyniki sondażu przeprowadzonego w firmach.
- Dobra praktyka wspierania pracodawców w zarządzaniu ryzykiem psychospołecznym
- Zapraszamy na webinar „ZDROWA ORGANIZACJA – POTRZEBY, WSPARCIE, DZIAŁANIE”
- Rozpoczynamy fazę terenową ogólnopolskiego badania aktywności firm na rzecz promocji zdrowia personelu
- Rusza pilotaż badania sondażowego z przedstawicielami kadry zarządzającej w kwestiach promocji zdrowia personelu
- Materiały edukacyjne dla zakładów pracy dotyczące zarządzania wyzwaniami zdrowotnymi
- Nowe logo projektu Ruch w interesie zdrowia
- Zapraszamy do lektury raportu opracowanego w ramach kampanii „Bliżej Siebie”, której patronem jest Krajowe Centrum Promocji Zdrowia w Miejscu Pracy
- Rozpoczynamy nowy projekt „Ruch w interesie zdrowia”
- Jesteśmy patronem ogólnopolskiej kampanii edukacyjno-informacyjnej “Bliżej siebie”
- Broszura o nowych zagrożeniach dla zdrowia w pracy i życiu codziennym do wykorzystania w edukacji personelu firm
- Zapraszamy do oglądania nagrań z webinarium “JAK WSPIERAĆ ZDROWIE PRACOWNIKÓW I OSIĄGAĆ SUKCES ORGANIZACYJNY”
- Komentarz ekspercki Krzysztofa Puchalskiego w raporcie Activy nt. aktywności fizycznej w zakładach pracy
- Krajowe Centrum Promocji Zdrowia w Miejscu Pracy patronem raportu nt. pokolenia Z na rynku pracy
- Zapraszamy do lektury newslettera o naszym kwestionariuszu do oceny kultury zdrowia w organizacjach
- Materiały dla pracodawców opracowane w Klinice Chorób Zawodowych i Zdrowia Środowiskowego “Zasady opieki profilaktycznej nad starszym pracownikiem”
- Nowe narzędzie dla pracodawców i menadżerów – Kwestionariusz do badania kultury zdrowia w zakładzie pracy
- Nowy projekt dotyczący usprawnień w systemie OSH na rzecz wzmacniania zdrowia psychicznego pracowników
- Webinar: „Jak wspierać zdrowie pracowników i osiągnąć sukces organizacyjny?” 12 -13 października 2023 r.
- Bezpłatne konsultacje dotyczące wsparcia zdrowia zróżnicowanego wiekowo personelu firm!
- Kolejna Laureatka Brązowego Certyfikatu!
- Kolejny Brązowy Certyfikat przyznany!
- Przyznaliśmy kolejny Brązowy Certyfikat!
- Kultura zdrowia w organizacjach – zaproszenie do dyskusji
- Pilotaż pakietu materiałów edukacyjnych – zaproszenie
- Ukraiński pracownik na polskim rynku pracy. Badania profilaktyczne
- Materiały wideo z webinarium „Zdrowie i starzenie się w organizacji – wyzwania XXI wieku” (1-2.12.2022)
- Raport pt. „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków. Zdrowe odżywianie w miejscu pracy – potrzeby, możliwości, wsparcie pracodawcy”
- Publikacje promujące kwestionariusze do diagnozy potrzeb i oczekiwań zdrowotnych personelu
- Kwestionariusz do diagnozy zachowań i postaw pracowników wobec zdrowia
- Broszura edukacyjna dla pracowników
- Webinarium “Zdrowie i starzenie się w organizacji – wyzwania XXI wieku” 1-2.12.2022
- Ankieta on-line dla lekarzy służby medycyny pracy
- Raport „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków 2022”
- Materiały filmowe dot. bezpłatnych konsultacji dla firm
- Raport nt. skuteczności programów promocji zdrowia w zakładach pracy w zakresie ograniczania następstw procesu starzenia się ludności dla pracodawców
- Kwestionariusz subiektywnej oceny zdrowia pracowników – bezpłatny dostęp do narzędzia
- Ruszyła II edycja ogólnopolskiego badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków” pod patronatem IMP
- Film Laureatki Srebrnego Certyfikatu Promocji Zdrowia o działaniach well-beingowych w Banku Pekao S.A.
- Wywiad z p. Iwoną Fijałkowską (Bank Pekao S.A.)
- Książka pt. „Lider dobrostanu. Jak tworzyć wspierającą kulturę pracy w hybrydowym świecie” już w sprzedaży
- Bezpłatne konsultacje dla firm
- Rusza nowy projekt realizowany ze środków Narodowego Programu Zdrowia
- Wesołych Świąt!
- Bierz zdrowie za rogi – prezentacja p. Iwony Fijałkowskiej (Bank Pekao S.A.)
- Pierwszy Srebrny Certyfikat Menadżera Promocji Zdrowia wręczony
- Konstruowanie ankiet na potrzeby promocji zdrowia w firmie (zapis seminarium)
- Wywiad z Iwoną Bartczak, laureatką brązowego Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia
- Wywiad z Katarzyną Salską-Kopeć, laureatką brązowego Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia
- Raport „W cyfrowym świecie. Jak technologie wpływają na wellbeing pracowników?” pod patronatem Krajowego Centrum
- Forum Zdrowie Pracownika: Liderzy wellbeingu
- Wywiad z Izabelą Chocianowską, laureatką brązowego Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia
- Fakty i mity na temat zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 powodującym COVID-19
- Wytyczne z obszaru organizacyjnego oraz formalno-prawnego w miejscu pracy w odniesieniu do pandemii COVID-19
- Broszura “Fizjologiczne i ergonomiczne aspekty organizacji pracy zdalnej ze szczególnym uwzględnieniem pracowników starszych”
- Wywiad z Iwoną Fijałkowską, laureatką brązowego Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia
- Zdrowie – co to znaczy dla pracowników firm?
- Zawiłe ścieżki myślenia o zdrowiu wśród pracowników firm
- Co się pod tym kryje, gdy pracownik mówi, że zdrowo je?
- Co się pod tym kryje, gdy pracownik mówi, że ćwiczy dla zdrowia?
- Raport „Zarządzanie zdrowiem personelu w kontekście starzenia się społeczeństwa”
- Jak starsi pracownicy oceniają swój stan psychiczny?
- Monografia “Kto wymaga szczególnej uwagi w promocji zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej w firmach?”
- Czy nadwaga i otyłość pracowników może być problemem dla firmy?
- Jak różne grupy wiekowe pracowników oceniają swój stan zdrowia?
- Dlaczego starsi pracownicy nie korzystają z benefitów prozdrowotnych?
- Jak promocja zdrowia w firmie wpływa na samoocenę zdrowia pracowników?
- Czy programy prozdrowotne trafiają do odpowiednich grup wiekowych?
- Samoocena stanu zdrowia pracowników a warunki pracy
- Promocja aktywności fizycznej w firmie – czy wszystkim przynosi korzyści?
- Wręczenie Brązowych Certyfikatów Menadżera Promocji Zdrowia (11 grudnia 2020 r.)
- Jakie czynniki wpływają na otyłość i nadwagę pracowników polskich firm?
- Jakie są zalety subiektywnej oceny stanu zdrowia personelu?
- Ruszyły zapisy na konferencję “Co młodszych i starszych pracowników firm różni w sprawach zdrowia?” (11 grudnia)
- Ruszyły zapisy na seminarium “Konstruowanie ankiet na potrzeby promocji zdrowia w firmie” (3 grudnia)
- Aktywność fizyczna – czy jest ważna dla pracowników polskich firm?
- Zdobądź bezpłatny egzemplarz raportu!
- Jak polscy pracownicy oceniają swój stan zdrowia?
- Przeszkody w rozwoju promocji zdrowia w zakładach pracy w Polsce – perspektywa reprezentantów firm
- Jak firmy mogą pokonać trudności dotyczące promocji zdrowia personelu po pandemii?
- Wywiad z Grzegorzem Słowikiem, laureatem brązowego Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia
- Bezpłatne konsultacje telefoniczne dla firm
- Promocja zdrowia, zdrowego odżywiania się i aktywności fizycznej w firmach w kontekście epidemii COVID-19
- Tymczasowe zalecenia dla pracodawców w związku z koronawirusem SARS-COV-2
- Raport “Bez stresu! Jak wspierać kondycję psychiczną pracowników” pod patronatem Krajowego Centrum
- Dołącz do naszego zespołu! Szukamy pracownika zajmującego się analizą danych statystycznych
- COVID-19: Zmiana systemu pracy Krajowego Centrum
- Zalecenia dla przedsiębiorców w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa
- Praca może wydłużyć życie i poprawić zdrowie. Ale jaka ta praca być powinna? – komentarz ekspercki dr Elżbiety Korzeniowskiej
- Zdrowe pokolenia – krótka historia rewolucji w biurze – Agnieszka Garecka, Urszula Troć
- Co utrudnia firmom realizację działań na rzecz zdrowego starzenia się personelu? – Eliza Goszczyńska
- Jakie wyzwania stawia przed zakładami pracy starzenie się pracowników i czy dostrzegają je firmy?
- Zdrowa organizacja – aktywności promujące zdrowe zachowania i nawyki wewnątrz organizacji – Paweł Sulich
- Jak dobrze zarządzać w firmach działaniami na rzecz zdrowia różnych grup wiekowych personelu?
- Czy pracownicy w różnym wieku mają takie same potrzeby i oczekiwania zdrowotne? – dr Elżbieta Korzeniowska
- Jak oceniać jakość i efekty promocji zdrowia w firmie? – dr Krzysztof Puchalski
- Czy promocja zdrowia może być skutecznym narzędziem łagodzenia następstw starzenia się personelu?
- Jak promocja zdrowia w firmie może pomóc w ograniczeniu negatywnych skutków starzenia się pracowników? – Eliza Goszczyńska
- Działania prozdrowotne w Volkswagen Poznań – Paulina Zastawa
- Co wywołuje niezadowolenie pracowników w działaniach prozdrowotnych ich firm?
- Dlaczego pracownikom trudno podejmować aktywność ruchową i zdrowo się odżywiać?
- Czy pracownicy oczekują od swoich firm działań na rzecz promocji zdrowia?
- Kolejny brązowy Certyfikat Menadżera Promocji Zdrowia w Pracy przyznany!
- Seminarium „Deficyt energii i poczucie zmęczenia pracowników. Jak diagnozować i rozwiązywać problem w firmie?”
- Kolejne Certyfikaty Menadżera Promocji Zdrowia w Pracy wręczone
- Raport “Co firmy powinny wiedzieć, by skutecznie promować zdrowe odżywianie i aktywność fizyczną pracowników?”
- Konferencja „Wyzwania dla prozdrowotnej aktywności firm w kontekście zmian demograficznych”
- Najnowszy raport z badań – zapisz się na bezpłatny egzemplarz
- Zapraszamy do współpracy prelegentów
- Poszukujemy do naszego zespołu pracownika ds. marketingu społecznego
- Prezentacja z działań prozdrowotnych firmy Provident Polska
- Prezentacja z działań prozdrowotnych firmy Lufthansa Systems
- Wywiad z Maciejem Ciechanowskim (Zakłady Farmaceutyczne Polpharma S.A.)
- Raport “Rusz się! Jak wspierać aktywność fizyczną pracowników?” pod patronatem naukowym Krajowego Centrum Promocji Zdrowia w Miejscu Pracy
- Maciej Ciechanowski (Zakłady Farmaceutyczne Polpharma) kolejnym laureatem Certyfikatu Menadżera Promocji Zdrowia w Pracy
- Nagroda Ambasadora Innowacyjnych Idei i Praktyk Pedagogicznych przyznana Krajowemu Centrum Promocji Zdrowia w Miejscu Pracy
- Zaproszenie na konferencję
- Krajowe Centrum Promocji Zdrowia w Miejscu Pracy Ambasadorem Innowacyjnych Idei i Praktyk Pedagogicznych
- Pierwsze Certyfikaty Menadżera Promocji Zdrowia w Pracy wręczone
- I spotkanie Sieci Menadżerów Promocji Zdrowia w Pracy
- Zapraszamy na pierwsze spotkanie Sieci Menadżerów Promocji Zdrowia w Pracy
- Prezentacje z konferencji pt. “Doskonalenia programu zarządzania zdrowiem różnych generacji personelu firmy”
- Certyfikat Menadżera Promocji Zdrowia
- Dobre praktyki w firmach – film szkoleniowy
- Raport z badania 1000 zakładów pracy w Polsce
- Sieć Menadżerów Promocji Zdrowia w Pracy
- Patronat nad konferencją
- Wyrazy uznania od Głównego Inspektora Pracy
- Filmy na temat promocji zdrowia w zakładach pracy
- Kategoria:Aktualności - projekt
- Czy pracownicy mają czas na zdrowe odżywianie?
- Warunki i charakter pracy a BMI oraz zmęczenie
- Aktywność fizyczna a samoocena zdrowia pracowników
- Czy zdrowy styl życia jest ważny dla pracowników?
- Ruszyły prace nad nowym raportem
- Formy aktywności fizycznej pracowników Zakładów Farmaceutycznych Polpharma – prezentacja działań
- Bibliotekarzy aktywnych upadki i wzloty – prezentacja działań prozdrowotnych Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Łodzi
- Journey to zero week 2019 – prezentacja działań prozdrowotnych firmy Coats Polska
- Kategoria:Aktualności RIZ
- Kto bierze odpowiedzialność za zarządzanie zdrowiem personelu? Pierwsze wyniki sondażu przeprowadzonego w firmach.
- Rozpoczynamy fazę terenową ogólnopolskiego badania aktywności firm na rzecz promocji zdrowia personelu
- Rusza pilotaż sondażu z przedstawicielami kadry zarządzającej w kwestiach promocji zdrowia personelu
- Nowe logo projektu Ruch w interesie zdrowia
- Kategoria:Konferencja i konwersatoria
- Kategoria:Konferencje
- Kategoria:17.12.2020
- Pracownicy „oporni” wobec zdrowego stylu życia – wyzwanie dla promocji zdrowia w firmach (E. Korzeniowska)
- Otyłość pracowników – jak postępować, by zapobiegać i leczyć (A. Rogulska)
- Pracownicy z nadmierną masą ciała – kto to jest, kto wymaga szczególnej uwagi w kontekście profilaktyki otyłości (K. Puchalski)
- Zagrożenia dla zdrowia pracowników umysłowych w warunkach pracy zdalnej, biurowej i hybrydowej. Geneza oraz sposoby zapobiegania (M. Żłobiński)
- Rola aktywności fizycznej i zdrowego odżywiania w profilaktyce i leczeniu chorób układu sercowo naczyniowego (A. Drohomirecka)
- Cukrzyca jako problem firm i wyzwanie dla promocji aktywności fizycznej i zdrowego odżywiania personelu (L. Czupryniak)
- Beyond COVID-19. Główne potrzeby i problemy zdrowotne pracowników (E. Goszczyńska)
- Weź udział w konferencji “Czy jest jeszcze miejsce na aktywność fizyczną i zdrowe odżywianie w firmach?”
- Kategoria:27.06.2019
- Podsumowanie i fotorelacja z konferencji “Jak zarządzać aktywnością fizyczną i zdrowym odżywianiem w firmach? Wnioski praktyczne z ogólnopolskiego badania pracowników”
- Rozwój kompetencji osób uczestniczących w zadaniach na rzecz ograniczania występowania nadwagi i otyłości przez działania edukacyjne dla pracodawców, kadry zakładów pracy, organizacji pracowniczych, specjalistów służby medycyny pracy w zakresie przygotowania i animacji programów promocji aktywności fizycznej i zdrowego odżywiania w zakładach pracy
- Kategoria:29.11.2017
- Kategoria:17.12.2020
- Kategoria:Konwersatoria
- Kategoria:07.11.2019
- Kategoria:19.11.2020
- Panel dyskusyjny
- Wsparcie zdrowego stylu życia pracowników w czasie pandemii (E. Bartniczuk, M. Zawalich)
- Jak zmieniła się aktywność sportowa pracowników w 2020 roku względem 2019? (T. Chaciński)
- Jak w 2020 roku zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe swoich pracowników (M. Kartasińska)
- Urwało nam skrzydła, zostaliśmy helikopterem – zdrowie pracownika w nowym wydaniu (M. Federowska)
- Zapraszamy na 1. konwersatorium “Aktywność fizyczna i zdrowe odżywianie – przemiany w ofertach usług dla firm w dobie Covid-19”
- Kategoria:24.11.2020
- Czerwony alert bezpieczeństwa na trudne czasy (M. Jarczak)
- #StayWell autorska kampania promująca zdrowie wśród pracowników (M.Jóźwiak, J.Sita)
- Wyzwania dla pracodawców związane z promocją zdrowia w dobie pandemii (M. Frątczak)
- Czy w aktualnej sytuacji można dbać o zdrowie pracowników? (P. Zastawa)
- Zapraszamy na 2. konwersatorium “Firmy o swoich działaniach promujących zdrowe odżywianie i aktywność fizyczną personelu w dobie Covid-19”
- Kategoria:26.11.2019
- Kategoria:30.08.2018
- Kategoria:Konferencje
- Kategoria:Kwestionariusze
- Kategoria:My w mediach
- Artykuł w HR Business Partner “Diagnoza potrzeb zdrowotnych pracowników w oparciu o kwestionariusz subiektywnej oceny zdrowia”
- Artykuł “Pracownicy niezadowoleni z benefitów prozdrowotnych. Można to zmienić!” w portalu zdrowie.pap
- Nasze badania cytowane w miesięczniku “Benefit”
- Artykuł Elizy Goszczyńskiej w czasopiśmie “Personel Plus”
- Nasze badania cytowane przez “Rzeczpospolitą”
- Firmy na rzecz zdrowia pracowników – relacja z konferencji w portalu RaportCSR.pl
- Raport “Zarządzanie zdrowiem personelu w kontekście starzenia się społeczeństwa” na stronie Forum Odpowiedzialnego Biznesu
- Promocja zdrowia w firmach – artykuł Krzysztofa Puchalskiego w miesięczniku “Inspektor Pracy”
- Wywiad z Elżbietą Korzeniowską na łamach pisma “Przyjaciel przy pracy”
- Kategoria:Projekty
- Monitoring i wsparcie aktywności fizycznej pracowników poprzez innowacje społeczne w zakładach pracy
- Mental Health Matters – Making Enterprises in the BSR more Resilient by Tackling Psychosocial Risks in the Workplace
- Edukacja w zakresie zarządzania zdrowiem starzejących się pracowników oraz opracowanie i upowszechnienie instrumentów promujących zdrowie i zachowania prozdrowotne w środowisku pracy
- Lepsze Zdrowie dla Wszystkich w regionie Morza Bałtyckiego – wzmocnienie międzysektorowej współpracy w zakresie zdrowia i dobrego samopoczucia w miastach
- Edukacja pracodawców, menedżerów, specjalistów zarządzania zasobami ludzkimi i ochrony zdrowia pracujących w zakresie tworzenia i realizacji w zakładach pracy programów zarządzania zdrowiem starzejących się pracowników
- Funkcjonowanie placówek wsparcia dziennego z regionu łódzkiego. Bariery i potrzeby
- Potrzeby i satysfakcja z wybranych usług skierowanych do rodzin z dziećmi z orzeczoną niepełnosprawnością w wieku 8-16 lat
- Interdyscyplinarny Model Przeciwdziałania Agresji i Cyberprzemocy Technologicznej (IMPACT)
- Konstrukcja i walidacja narzędzia kwestionariuszowego do pomiaru rozpowszechnienia hazardu problemowego i patologicznego (w tym online) wśród adolescentów oraz podręcznika metodycznego do jego stosowania
- Profilaktyczny program w zakresie przeciwdziałania uzależnieniu od alkoholu, tytoniu i innych środków psychoaktywnych (SPPW)
- Promocja zdrowego środowiska pracy pracowników z chorobami przewlekłymi – Zdrowie publiczne i praca (PH Work)
- Promocja szczepień ochronnych dla pracowników ochrony zdrowia w Europie (HProImmune)
- Rozwiązywanie problemów związanych z piciem alkoholu w miejscu pracy (EWA)
- Promocja zdrowia psychicznego – podręczniki (MHP Hands)
- Potrafimy! Cyberbullying – Sieć Współpracy na Rzecz Edukacji Rodziców (CAN)
- Pozytywne i negatywne elementy psychospołecznego środowiska pracy w szkole a przemoc w relacji nauczyciel – uczeń
- Firma bez uzależnień – zwiększenie produktywności pracowników (MEPMIS)
- Wzmocnienie kompetencji nisko wykształconych pracowników w zakresie ich wyborów zdrowotnych w kontekście zmian na rynku pracy (LEECH)
- Profilaktyka otyłości w miejscu pracy (GPOW)
- Zarządzanie zdrowiem starszych pracowników w miejscu pracy (WHM-Ageing)
- Przełożenie rekomendacji lizbońskich na program e-learning dla specjalistów ds. bezpieczeństwa i zdrowia pracujących (ELWHP)
- Stworzenie Europejskiego Raportu nt. zdrowia w pracy oraz ustanowienie mechanizmów dla upowszechniania i współpracy w krajach wchodzących i kandydujących do UE (WORKHEALTH II)
- Move Europe – kampania promująca poprawę stylu życia w ramach programu promocji zdrowia w miejscu pracy w Europie
- Zdrowie w świecie pracy – przedłużanie lat w zdrowiu
- Promocja zdrowia w miejscu pracy, narodowe polityki i strategie w poszerzonej Europie (WHP in Europe)
- Rozwijanie struktur dla upowszechniania wzorów dobrej praktyki w obszarze promocji zdrowia w miejscu pracy w krajach przystępujących i kandydujących do UE (Dragon Fly)
- Zdrowie w pracy w starzejącej się Europie
- Zdrowe miejsce pracy – Europejska sieć współpracy na rzecz walki z uzależnieniem od tytoniu
- Czy zażywanie substancji psychoaktywnych to realny problem w zakładach pracy?, Alicja Petrykowska
- E-papieros – pomaga czy szkodzi? – Informacje dla młodzieży, Kamila Knol-Michałowska, Alicja Petrykowska, Krzysztof Puchalski
- E-papieros – co to jest, jak i kiedy powstał, ile osób go używa, co mówi o nim prawo?” – Informacje dla młodzieży, Eliza Goszczyńska, Kamila Knol-Michałowska, Alicja Petrykowska, Krzysztof Puchalski
- E-papierosy – czym są, jaka jest historia ich powstania, jaka jest skala ich używania, co mówi o nich prawo?, Kamila Knol-Michałowska, Alicja Petrykowska, Krzysztof Puchalski
- E-papieros – pomaga czy szkodzi?, Kamila Knol-Michałowska, Alicja Petrykowska, Krzysztof Puchalski
- Jak w miejscu pracy wykorzystywać nowe media w programach profilaktyki zażywania substancji psychoaktywnych?, Piotr Plichta, Jacek Pyżalski
- Uzależnienia – fakty, mity, stereotypy, Jacek Pyżalski, Kamila Knol-Michałowska
- Jak w zakładzie pracy zrealizować program dotyczący profilaktyki zażywania substancji psychoaktywnych?, Elżbieta Korzeniowska, Krzysztof Puchalski
- Jak skutecznie edukować pracowników na temat radzenia sobie z używaniem substancji psychoaktywnych?, Elżbieta Korzeniowska, Kamila Knol-Michałowska
- W jaki sposób prawo reguluje obowiązki firm i pracowników dotyczące używania substancji psychoaktywnych, Eliza Goszczyńska
- Co zyskuje firma, która profesjonalnie rozwiązuje problemy dotyczące konsumpcji substancji psychoaktywnych przez pracowników?, Elżbieta Korzeniowska, Krzysztof Puchalski
- Uczestnictwo w projekcie
- Gdzie szukać pomocy
- Test wiedzy na temat leków
- Test wiedzy na temat metod rzucania palenia
- Test wiedzy na temat płodowego zespołu alkoholowego (FAS)
- Test wiedzy na temat e-papierosów
- Test wiedzy na temat papierosów
- Test wiedzy na temat narkotyków
- Test wiedzy na temat alkoholu
- Interakcje leków z dymem tytoniowym. Wpływ palenia tytoniu na działanie leków.
- Jak działają narkotyki? Czy wiadomo co zawierają dopalacze? Co grozi za wykonywanie pracy pod wpływem narkotyków lub dopalaczy?
- Czy istnieje jedna skuteczna metoda rzucenia palenia? Czy po wielu nieudanych próbach można jeszcze rzucić palenie? Co zrobić, by rzucając palenie, nie przytyć?
- Czy od palenia papierosów traci się słuch? Czy niepalący mają zdrowsze dzieci? Czy papierosy „light” są mniej szkodliwe dla zdrowia? Czy każdy, kto przestał palić musi przytyć?
- Jak działa paracetamol popity alkoholem? Jak długo po wypiciu piwa alkohol utrzymuje się we krwi? Jak sprawdzić, czy picie wymyka się spod kontroli?
- Czy znana jest ilość alkoholu, która może wypić kobieta w ciąży bez szkody dla dziecka? Co to jest FAS? W jaki sposób wychowuje się dziecko z FAS?
- Przeciwdziałanie nadużywania leków. Czy uspokajające leki ziołowe mogą szkodzić? Co warto wiedzieć o leku, zanim się go weźmie? Czy leki przeciwbólowe zawsze służą zdrowiu?
- Zarządzanie problemem konsumpcji tytoniu, alkoholu i innych substancji psychoaktywnych w firmie
- Kategoria:Projekty w trakcie
- Kategoria:Projekty zakończone
- Kategoria:Rekomendacje
- Kategoria:Wideo
- Co to jest promocja zdrowia w pracy?
- Korzyści z promocji zdrowia w pracy
- Promocja zdrowia a przewaga konkurencyjna
- Podstawowe błędy w realizacji promocji zdrowia w firmie
- Jak pomagamy firmom lepiej zarządzać zdrowiem personelu?
- Czynniki sukcesu promocji zdrowia w pracy
- Praca zawodowa a nadwaga i otyłość pracowników
- Społeczne czynniki ryzyka nadwagi i otyłości oraz ich profilaktyka w zakładzie pracy
- Kategoria:Wideo - baza wiedzy
- Jak rozpoznać potrzeby zdrowotne pracowników? Kwestionariusze do samooceny zdrowia i zachowań zdrowotnych personelu – Krzysztof Puchalski, Eliza Goszczyńska
- Wspieranie dobrostanu, zdrowia i aktywności zawodowej pracowników – prawidłowe nawyki żywieniowe, zaprzestanie palenia papierosów i nadmiernego spożycia alkoholu – Krzysztof Puchalski, Eliza Goszczyńska
- Zdrowie – co to znaczy dla pracowników firm? – Elżbieta Korzeniowska, Krzysztof Puchalski
- Zawiłe ścieżki myślenia o zdrowiu wśród pracowników firm – Krzysztof Puchalski, Elżbieta Korzeniowska
- Jak starsi pracownicy oceniają swój stan psychiczny? – Marek Zaremba
- Jak różne grupy wiekowe pracowników oceniają swój stan zdrowia? – Marek Zaremba
- Dlaczego starsi pracownicy nie korzystają z benefitów prozdrowotnych? – Marek Zaremba
- Czy programy prozdrowotne trafiają do odpowiednich grup wiekowych? – Marek Zaremba
- Jak pracownicy oceniają działania prozdrowotne w firmach? – Krzysztof Puchalski
- Ocena i refleksja dotycząca kondycji psychicznej różnych generacji pracowników – Wojciech Eichelberger
- Postawy pracowników wobec badań profilaktycznych – Elżbieta Korzeniowska
- Samoocena zdrowia pracowników – Eliza Goszczyńska
- Główne problemy zdrowotne i najważniejsze zagrożenia zdrowia Polaków w wieku aktywności zawodowej – Bogdan Wojtyniak
- Postawy wobec COVID-19 oraz strategie zabezpieczania się przed zachorowaniem wśród pracowników – Agnieszka Borowiec
- Seminarium „Konstruowanie ankiet na potrzeby promocji zdrowia w firmie” – zwiastun
- Jak firmy radzą sobie z trudnościami w promocji zdrowia zróżnicowanego wiekowo personelu? – panel dyskusyjny
- Co utrudnia firmom realizację działań na rzecz zdrowego starzenia się personelu? – Eliza Goszczyńska
- Zdrowe pokolenia – krótka historia rewolucji w biurze – Agnieszka Garecka, Urszula Troć
- Zdrowa organizacja – aktywności promujące zdrowe zachowania i nawyki wewnątrz organizacji – Paweł Sulich
- Czy pracownicy w różnym wieku mają takie same potrzeby i oczekiwania zdrowotne? – Elżbieta Korzeniowska
- Jak oceniać jakość i efekty promocji zdrowia w firmie? – Krzysztof Puchalski
- Jak promocja zdrowia może pomóc w ograniczeniu negatywnych skutków starzenia się pracowników? – Eliza Goszczyńska
- Działania prozdrowotne w Volkswagen Poznań – Paulina Zastawa
- Relacja z konferencji pt. Wyzwania dla prozdrowotnej aktywności firm w kontekście zmian demograficznych – zwiastun
- Zwiastun filmu pt. “Dobre praktyki. Rozpoznanie potrzeb dla promocji zdrowia w firmie”
- Dobre praktyki. Rozpoznanie potrzeb dla promocji zdrowia w firmie
- Skrót z konferencji „Doskonalenie programów zarządzania zdrowiem różnych generacji personelu firmy”
- Dbałość o zdrowie pracowników Łódzkiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
- Typowe błędy w ewaluacji programów promocji zdrowia w firmach
- Dlaczego firmie przydatna jest diagnoza potrzeb zdrowotnych i jak ją przeprowadzić?
- Dlaczego promocja zdrowia w firmie potrzebuje programu/strategii, a nie tylko akcje czy eventy?
- Jak efektywnie zarządzać zdrowiem pracowników? Case firmy Sitech (grupa Volkswagen)
- Działania na rzecz zdrowia starszych pracowników jako wyzwanie dla firm – w perspektywie przedsiębiorców Przemysłu Mody Lewiatan
- Zdrowie na pokolenia – jak pracodawca może wspierać pracowników w dbałości o ich zdrowie?
- Czynniki sukcesu promocji zdrowia w pracy
- Jak pomagamy firmom lepiej zarządzać zdrowiem personelu?
- Podstawowe błędy w realizacji promocji zdrowia w firmie
- Promocja zdrowia a przewaga konkurencyjna
- Korzyści z promocji zdrowia w pracy
- Co to jest promocja zdrowia w pracy?
- Wykorzystanie TIK w promocji zdrowia zróżnicowanych pokoleń zakładów pracy – szanse i zagrożenia
- Metody i narzędzia diagnozy potrzeb i oczekiwań personelu dotyczących promocji zdrowia w pracy cz. 3
- Metody i narzędzia diagnozy potrzeb i oczekiwań personelu dotyczących promocji zdrowia w pracy cz.2
- Metody i narzędzia diagnozy potrzeb i oczekiwań personelu dotyczących promocji zdrowia w pracy cz.1
- Motywowanie do uczestnictwa w programie i prozdrowotnych zmian w stylu życia
- Korzyści dla firmy wynikające z promocji zdrowia zróżnicowanych pokoleń personelu zakładów pracy
- Prezentacja programu prozdrowotnego realizowanego w Volkswagen Poznań Sp. z o.o.
- Działania skierowane na utrzymanie i poprawę zdrowia pracowników w różnym wieku – EmiTel sp. z o.o.
- Zasady wdrażania w firmach programów promocji zdrowia zróżnicowanych pokoleń personelu
- Firmy, pracodawcy i menedżerowie wobec problemu starzenia się personelu – wyniki badań
- Nieobligatoryjna aktywność zakładów pracy w Polsce na rzecz zdrowia personelu
- Stary człowiek i może. Słów kilka o psychologii dojrzałego człowieka
- Stan zdrowia, problemy i potrzeby zdrowotne pracowników w kontekście struktury wieku i starzenia się
- Praktyka zarządzania wiekiem i zarządzania międzygeneracyjnego
- Starzenie się populacji w wieku aktywności zawodowej w Polsce jako problem społeczny i wyzwanie dla konkurencyjności firm
- Koncepcja promocji zdrowia w pracy w kontekście zarządzania zdrowiem, energią
- Zarządzanie zdrowiem w firmie w obliczu starzenia się personelu
- Praca zawodowa a nadwaga i otyłość pracowników
- Społeczne czynniki ryzyka nadwagi i otyłości oraz ich profilaktyka w zakładzie pracy
- Kategoria:Wideo - baza wiedzy (projekt)
kcpz
- Kwestionariusze
- test
- Ankieta: Zdrowe jedzenie w pracy wpform
- Ankieta: Zdrowe jedzenie w pracy - test
- Ankiety
- Konferencje
- Artykuły naukowe 2020
- Artykuły naukowe test
- Lista dotychczasowych wydarzeń
- Formularz zgłoszenia do Złotego Certyfikatu
- Formularz zgłoszenia do Srebrnego Certyfikatu
- Formularz zgłoszenia do Brązowego Certyfikatu
- Formularz zapisu do Sieci Menadżerów
- Formularz zgłoszeniowy na konsultacje
- Poszukiwany pracownik ds. marketingu społecznego
- Artykuły naukowe 2019
- Laureaci Certyfikatu
- Certyfikat Menadżera Promocji Zdrowia w Pracy
- Sieć menadżerów
- Aktualności
- My w mediach
- Artykuły naukowe 1986-1989
- Artykuły naukowe 1990-1999
- Artykuły naukowe 2000
- Artykuły naukowe 2001
- Artykuły naukowe 2002
- Artykuły naukowe 2003
- Artykuły naukowe 2004
- Artykuły naukowe 2005
- Artykuły naukowe 2006
- Artykuły naukowe 2007
- Artykuły naukowe 2008
- Artykuły naukowe 2009
- Artykuły naukowe 2010
- Artykuły naukowe 2011
- Artykuły naukowe 2012
- Artykuły naukowe 2013
- Artykuły naukowe 2014
- Artykuły naukowe 2015
- Artykuły naukowe 2016
- Artykuły naukowe 2017
- Artykuły naukowe 2018
- About us
- Ważne daty
- Zespół
- Zakres działań
- Materiały wideo
- Raporty z badań
- Artykuły naukowe
- Broszury, ulotki
- Podręczniki, poradniki, informatory
- Sprawozdania
- Projekty
- Kontakt
- O nas
- Baza wiedzy
- Spotkanie rozpoznawcze
- Obszary wsparcia
- Rodzaje usług
- Oferta dla firm
SiOwP
- Co nowego w projekcie?
- Jak zarządzać aktywnością fizyczną i zdrowym odżywianiem w firmach? Wnioski praktyczne z ogólnopolskiego badania pracowników
- Zarządzanie zdrowiem w firmach: aktywność fizyczna i zdrowe odżywianie się
- Czy promocja zdrowia w firmie zawsze przynosi korzyści i co może osłabiać jej efekty?
- Spotkania edukacyjne
- Konsultacje
- Prezentacje z konferencji
- Raporty z badań
- Monografia
- Ulotki i broszury
- Materiały video
- Materiały szkoleniowe
- Oferta dla firm
- O projekcie
riz
- Konferencja - rejestracja
- Webinar 1 - rejestracja
- Kontakt
- Konsultacje
- Praktyki w firmach
- Aktualności
- O projekcie